عرض مشاركة واحدة
  #11  
قديم 03-09-2011, 04:31 AM
غرقانه بالحزن غرقانه بالحزن غير متصل
عضو نشيط
 
تاريخ التسجيل: Aug 2011
مكان الإقامة: في أرض الله الواسعه
الجنس :
المشاركات: 190
الدولة : Kuwait
افتراضي رد: ملف كامل لطبخ الــــــــــــرز (بالدجاج واللحم والربيان والسمك والخضار)

برياني فيله السمج



المقادير


1 كيلو سمك فيليه مغسول و مقطع قطع كبيرة شوي و منقوع بالماء و الملح و الخل لمدة

لتتبيل السمك( ثوم مفروم + ملح + كمون + عصير الليمون)
زيت لقلي السمك

رشة ملح و كمون و ليمون أسود مطحون قليل

(5 كوب ماء + 1 ملعقة زيت + 4 هيل+ 4 حبات قرنفل + 2 ورق لورا + 2 عود قرفة + ملح ) لنضج الأرز 1 جزرة مقشرة و مقطعة أصابع رفيعة 1 فلفل رومي أخضر مقطع أصابع رفيعة 1 طماطم مقطعة أصابع أو شرائح رفيعة 1 بصلة مقطعة صغير 1 فص ثوم مفروم 1/2 كوب عصير طماطم 2 ملعقة زيت 2 كوب أرز بسمتي مغسول و منقوع بالماء و الملح لمدة 1/2 ساعة


الطريقة


أولا نخلط تتبيلة السمك و نتبل السمك كويس و نسيبه بالتتبيلة 1 ساعة
و دي صورة السمك المتبل



نغسل السمك من التتبيلة و نصفيه من الماء كويس و نبطنه بالدقيق و نقليه في الزيت لغاية ما يتحمر و ينضج و نشيله علي ورق ماص لامتصاص الزيت الزائد
و دي صورة السمك بعد القلي



نسيب السمك علي جنب
ونعمل الخلطة دي
نحط الزيت في قدر علي النار و بعدين نحط البصل و نقلبه ثم الثوم المفروم



و بعدين نحضر الخضار



ثم نضيف الجزر علي البصل اللي علي النار و نقلب الخليط



ثم نضيف باقي الخضار و نقلب



ثم نضع عصير الطماطم و نقلب المزيج و نسيبه يتسبك شوية



ثم نضيف الملح و الكمون و الليمون الاسود المطحون و لو عندك الصحيح عادي حطي 2 حبة
ثم نضيف السمك و نقلب المزيج بخفة حتي لا يتقطع السمك



نيجي للأرز
نحط الماء علي النار و نضيف للماء البهارات الصحيحة و الملح و الزيت



و نتركه يغلي ثم نضيف الأرز المغسول و المنقوع و المصفي
و يترك يغلي بقوة علي النار زي كده



يترك ليغلي لمدة 7 دقائق لينضج الأرز ثم يصفي من الماء الزائد
و دي صورة الارز بعد النضج و المصفي



ثم نضع السمك بالخضار في القدر



ثم نضع عليه الارز و نضع عليه الزعفران أنا ما كان عندي حطيت صبغة الارز و قلبته علي خفيف



ثم يقلب في طبق التقديم و يزين بالبقدونس المفروم




الملف منقوووووووووووووووووووووووووووووول

والله يعطيهم العافيه الي سوو هالاطباق

ان شاءالله يعجبكم

__________________
رد مع اقتباس
 
[حجم الصفحة الأصلي: 17.21 كيلو بايت... الحجم بعد الضغط 16.58 كيلو بايت... تم توفير 0.63 كيلو بايت...بمعدل (3.66%)]