البطاطس المشويه ( تقدم مع المشويات والباربكيو )
المقادير:
450 غرام بطاطس
3 ملاعق كبيره زبده
ملعقتين كبيره زعتر اخضر
بابريكا للوجه
مايونيز باليم ( او ليمون بن زهير )
3/2 كوب مايونيز
2 ملعقه صغيره عصير ليم
بشر الليم
حبة ثوم مطحون
قليل من البابريكا
ملح وفلفل
الطريقة ::
اقطعي البطاطس شرائح بعرض سم تقريبا
اسلقيه لمدة 5-7 دقائق ما تتهري وشيليه من الماء
ضعي ورق القصدير في صينيه ورصي فوقه البطاطس
بالفرشه ضعي فوق البطاطس قليل من الزبدة ورشي فوقه قليل من الزعتر وماح وفلفل
ضعيه في الفرن تحت الشويه لمدة عشر دقائق مع التقليب مره
لعمل المايونيز
اخلطي المايونيز وعصير اليم والبشر والثوم والبابريكا والملح والفلفل جيدا
بعد خروج البطاطس من الفرن رشيه يقليل من البابريكا ويقد حار مع المايونيز
ممكن وضع المايونيز فوق شرائح البطاطس ( ولكن قبل التقديم مباشرة )
-----------------------------------
البطاطاس المحشيه بالجبن والدجاج
( ممكن استعمال صدور الدجاج المشوي )
المقادير:
4 حبات بطاطس كبيره
4/1 كيلو صدور دجاج مطبوخه
4 حبات بصل اخضر
كوب جبنه طريه قليل الدسم
فلفل
الطريقه ::
نظفي البطاطس بالفرشه ثم غسليه وينشف بالورق
اعملي عدة ثقوب فيه بالشوكه
ضعيه في الفرن لمدة 50 دقيقه تقريبا او الى ان يستوي
اقطعي الدجاج قطع مربعة ثم قطعي البصل ثم اخلطيه مع بعض
اضيفي الجبنه الى الخليط ويخلط جيدا
اعملي زي علامه الزائد على البطاطس بالسكين وافتحي البطاطس قليلا
ضعي ملعقه من خليط الدجاج فيه ورشيه بالفلفل
تقدم مع اي نوع من السلطه
وبالعافيه
-----------------------
شرائح البطاطس بالجبنة
المقادير ::
3 حبات بطاطس غير مقشر مقطع شرائح سميكه
كوب بقسماط
2/1 كوب جبنة بارميزان
2/11 ملعقة فلفل بودره
2 بيضه مخفوقه
الطريقه ::
يسلق البطاطس في ماء وملح الى ان يطري ثم يصفى
اخلطي الجبنه مع البقسماط والفلفل البودره (احمر)
ضعي شرائح البطاطس اولا في البيض ثم في البقسماط ويقلب
ثم اقليه في زيت حار
ويقدم حار
للي تحب الحار ممكن ترش قليل من الفلفل الحار على البطاطس بعد انتهاء الكميه
وبالعافيه
-----------------------
البطاطس المقلي
المقادير::
500 غرام بطاطس مقطعه قطع كبيره
4/1 1 جبنه بارميزان مبشوره
زيت للقلي
الصوص :
ملعقتين كبيره زبده
بصله مبشوره
2 حبه ثوم مهروسه
4/1 كوب دقيق
4/1 1 كوب حليب
ملعقه كبيره بقدونس مفروم
الخلطه :
2/1 كوب دقيق
بيضه
3/2 كوب حليب
الطريقه ::
لعمل الصوص
سيحي الزبده واضيفي البصل والثوم لمدة 2-3 دقائق
اضيفي الدقيق واستمري في التقليب لمدة دقيقه
شيليه من على النار واضيفي الحليب والبقدونس ثم رجعيه على النار
الى ان يغلى واتركيه على جنب
اسلقي البطاطس في ماء وملح لمدة 5-10 دقائق ( لا يتهري )
صفيه من الماء ويوضع في الجبنه ( يكون البطاطس لسه مبلوله
عشان يلصق فيه الجبنه )
لعمل الخلطه :
ضعي الدقيق في زبديه ويضرب بالمضرب مع البيض والحليب
يغمس البطاطس في هذه الخلطة ثم تقلى في زيت الى ان يصبح البطاطس ذهبي
اللون
ثم يقدم مع صوص الثوم
وبالعافية
----------------------
امليت البطاطس
المقادير ::
3/1 كوب زبده
6 حبات بطاطس مقطعه مربعات
3 حبات ثوم مهروسه
ملعقة بابريكا
2 طماطم مقشره مقطعه مربعات صغيره
12 بيضات
فلفل اسود
للحشو ::
225 غ سبانخ
125 غرام جبنه الفيتا مقطعه مربعات صغيره
4 ملاعق زبادي
الطريقه ::
ضعي ملعقتين من الزبده في طاوه وحمري البطاطس فيه لمدة 7-10 دقائق
ثم ضعيه في زبديه
ضعي الثوم + البابركيه + الطماطم في الطاوه وحركيه لمدة دقيقتين ثم يضاف للبطاطس
يخفق البيض ويضاف الفلفل ثم يضاف الى البطاطس
يسلق السبانخ لمدة دقيقة في ماء حار ثم يصفى ورشي عليه ماء بارد ثم ينشف ويخلط مع الجبنه
والزبادي
سخني بقبة الزبده في طاوه كبيره (16سم ) وضعي ربع كميه البيض بالبطاطس ثم يطبخ
مع تقليبه مره واحدة ثم ضعي الامليت في صحن التقديم وضعي ربع كمية السبانخ على نصف الامليت ويقفل من الناحية الثانية
وبالعافية
------------------------
سوفليه البطاطس بالجبنه
المقادير ::
2 ملعقة كبيرة زبدة
ملعقتان كبيرتان دقيق
900 غرام بطاطس
8 بيض
4/1 كوب جبنه سوسريه
4/1 كوب جبنه شيدر
4/1 كوب جبنه باي نوع من الجبن البيضاء
ملح وفلفل
الطريقة ::
ادهني زبدية السوفليه ( كبيره تسع 10 اكواب ) بالزبدة ثم بالدقيق واتركيه على جنب
اسلقي البطاطس الى ان تطرا ثم اهرسيه
اخفقي صفار البيض مع البطاطس واضيقي انواع الجبنه المبشورة
اخفقي بياض البيض الى ان يتضاعف ثم اخلطيه مع المزيج بملعقة من الستن ستيل
ضعي الخلطة في الزبديه ثم في الفرن لمدة 35 -40 دقيقه او الى ان ينفش ويستوي
( ممكن غرس عود من اعواد المشوي الخشبية في الوسط لمعرفة اذا كان مستوي )
وبالعافيه