|
ملتقى الطبخ والاطباق المتنوعة ركن يختص بالماكولات والمعجنات والسلطات والحلوايات على انواعها |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
||||
|
||||
![]() الأسكندريه مشهورة بالماكولات البحرية طريقه السمك البورى سنجارى المقادير سمك بورى كبير ( لا تقل السمكه عن نصف كيلو كلما كبرت السمكه يكون أفضل ) بصل مربعات صغيره ثوم قطع صغيره فلفل اخضر قطع صغيره ( استخدمت اخضر و اصفر و احمر و برتقالى ) كرفس قطع صغيره ( يمكن استخدام الشبت او الكسبره حسب الرغبه ) طماطم قطع صغيره عصير ليمونه ملح / فلفل / كمون قليل من الزيت ![]() ![]() نغسل السمكه و ننزع الخياشيم و نقص الزعانف كلها و نبدأ فى نزع القشور بالسكين بسكين حاد نشق ظهر السمكه بدأ من الرأس و بمحاذاه سلسله الظهر الكبيره حتى نصل الى الذيل ستصبح السمكه نصفين نبدأ فى نزع العظمه التى فى المنتصف ( الشوكه الكبيره ) حتى نخرجها و ننزع امعاء السمكه ( نحترس لوجود بطارخ السمكه ننزعها برفق حتى نستغلها و نملحها و سوف انزل طريقه صنعها فى الركن المخصص ) نجهز صنيه مغطاه بورق الفويل و بها زيت و نضع السمكه بها و وجهها المفتوح لاعلى و نرشها قليل جدا من الملح و الكمون و عصير الليمون و ندخلها فى شوايه الفرن ( من اعلى فقط ) لمده بسيطه جدا حتى يبيض لون لحم السمكه نكون خلطين (باقى المقادير ) البصل و التوم و الفلفل و الطماطم و الكرفس و الملح و فلفل و الكمون و عصيرالليمون و نضعهم على السمكه و تدخل الفرن المحمى مسبقا على درجه حراره مرتفعه وعلى ارضيه الفرن ( الرف السفلى ) حتى تكمل سواها لا تأخذ وقت لانها رقيقه نضعها فى طبق التقديم و زينتها بشرائح الجزر و الفلفل الملون و الليمون و تقدم مع الارزالابيض او الكشرى او الارز الصياديه وممكن نضع مع الخلطه والتدبيله نصف كيلو بطاطس وبالهنا والشفا ![]() طريقه عمل بلح البحر مع سلطه الطحينه ![]() حبااااااااش الطحينه المكونات00 نصف كيلو بلح بحر حبه بصل معلقه صغيره توك مفرى 2 حبه طماطم جزمه كرفس ملح فلفل ابيض الطريقة نضع الزبده على النار ثم نضيف البصل ونقلب حتى يصفر لونه ثم نضيف الطماطم بعد تقطيعها قطع صغيره مع الكرفس المقطع ثم نضيف كوب ماء واضافه الملح والفلفل يترك ليغلى يقلب حتى تتفتح بلح البحر ثم يقلب فى طبق ويزين بقليل من الكرفس ويقدم مع سلطه الطحينه وبالهنا والشفا ![]() أكــله اسكندرنيه 100% وهي السمك البلطي المقلي المكونات السمك حسب الرغبة حوالي كيلو و نصف منظف من الداخل و الخارج و منقوع في ماء و دقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي ![]() التتبيلة كمون + عصير 2ليمونه +ملح +فلفل حار+ فلفل رومى بارد وتخلط ![]() يتبل السمك بالخلطة بعد عمل شوق بالسمك و حشوها بنفس الخلطة يترك ساعتين قبل القلي ![]() يقلي السمك في زيت غزير ![]() و هذا شكله بعد القلي ![]() التقديم ![]() بالهنا والشفا بلطى مشوى ![]() بعد تجهيز السمك ما بنقطع السمك من الاجناب بس نعملة تتبيله أخرى التتبيلة: بصل مقطع قطع صغييرة مخلوط بطماطم قطع صغيرة ومتبل بالملح والكمون يوضع فى بطن السمك ونغطى السمك بالردة ويشوى على شواية فحم أو جريل أو صاج وبعد الشوى نصب على كل سمكة جزء بسيط من هذا الخليط " خل وماء وليمون وثوم مفرى بلطى طاجن . ![]() بعد تنظيف السمك يتبل بالدقة بعدين يقلى جيدا بالزيت وبعد ذلك يوضع فى صينية ومعة طماطم حلقات وبصل حلقات وفلفل حلقات وبالهناء
__________________
|
الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1) | |
|
|
|
Powered by vBulletin V3.8.5. Copyright © 2005 - 2013, By Ali Madkour |